Hoppa till innehåll

Utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå delas ut igen – Ansökningstiden är öppen

Borgå stad delar ut utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå igen under det pågående året.

Borgå stad delar ut utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå igen under det pågående året.

Lokala företag, samfund eller organisationer kan få utmärkelsen för sin miljö- och klimatfrämjande verksamhet.

Ansökan för att få utmärkelsen har öppnats den 31 maj och ansökningstiden går ut den 18 juni.

Vem kan ansöka om utmärkelsen?

Utmärkelsen kan ansökas av lokala företag, samfund eller organisationer som lever en hållbar vardag och aktivt deltar i att befrämja stadens miljö- och klimatmål. Företag och samfund inom Borgå stadskoncern är undantagna, de har ingen ansökningsrätt.

Det finns fyra ansökningskriterier

  • Företaget, samfundet eller organisationen måste finnas i Östra Nyland
  • verksamheten måste stödja stadens miljö- och klimatmål
  • verksamheten ska vara förlagd i Borgå
  • utmärkelsen kan enbart ansökas för verksamhet eller aktioner som genomförts innan 2021

− När det ansöks om utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå har även små handlingar en stor betydelse. Ta alltså till ansökningsblanketten och berätta oss om er verksamhet, uppmuntrar stadens expert på hållbar utveckling Sanna Päivärinta.

Prismottagaren väljs av en jury

Mottagaren av utmärkelsen väljs bland alla sökande av en jury som består av Maarit Kautto, verkställande direktör för Niin Mua Second Hand & Vintage som fick utmärkelsen år 2020, Patrik Björkman, styrelsens ordförande för Porvoon Yrittäjät ry, Leena Alihakkola, direktör för miljöaffärsverksamhet i utvecklingsbolaget Posintra, John Fiskari, en medlem i Borgå ungdomsfullmäktige och Sanna Päivärinta, expert på stadens hållbara utveckling.

Utmärkelsen tilldelas i samband med evenemanget Clean World Porvoo (CWP) som ordnas på hösten. I fjol följde över 400 personer med CWP-evenemanget på nätet och 600 personer såg på inspelningen efteråt.

Priset är en utmärkelse och en marknadsföringsvideo

Till utmärkelsens mottagare överlämnas ett diplom för insatser för miljön och klimatet. Därutöver gör staden en videofilm om utmärkelsens mottagare och dess verksamhet. Pristagaren kan också utnyttja filmen i sin egen marknadsföring. Om företaget, sammanslutningen eller organisationen som får priset görs också en podcastsändning till Borgåpodden.

Utmärkelsen ”Jag stöder ett klimatsmart Borgå” tilldelades år 2020 Niin Mua Second Hand & Vintage för främjandet av hållbar utveckling.