Hoppa till innehåll

Zentra-Punk vol.4 erbjuder en kväll fylld med punkmusik för fans av alternativ musik

Borgå ungdomstjänsters evenemang Zentra-Punk ordnas nu för fjärde gång i ungdomslokalen Zentra.

Med evenemanget vill man stödja representanter för alternativ kultur och fans av musikstilen genom att erbjuda ungdomar en gratis och rusmedelsfri musikkväll i en trygg miljö.

Evenemanget streamas på Borgå ungdomstjänsters YouTube-kanal så att konserten kan ses även hemma i soffan.

Evenemanget stöds av skivbolaget Fast Decade Records, vars band framträder gratis i evenemanget för att understödja verksamheten. Evenemangets andra värd har sedan det första evenemanget varit punkbandet Strum 101 från Borgå. Bandets sångare och gitarrist Eemil Ylhänen har koordinerat valet av band och arrangemangen för att få dem på plats. Bandet har i tiden spelat en av sina första konserter just i ungdomslokalen Zentra.

– Det har varit mycket viktigt att beakta även andra musikgenrer än popmusik. Ungdomarna uppskattar detta och vår senaste kväll hade en väldigt stor publik i YouTube även internationellt sett, berättar ungdomsarbetare Lasse Yrjölä, som koordinerar evenemanget på ungdomstjänsternas vägnar.

Åldersgränsen för evenemanget är 13 i enlighet med ungdomslokalens åldersgränser men undantagsvis kan även ungdomar under 13 år komma till evenemanget med en myndig person.

Ungdomslokalen Zentra har öppet under evenemanget som vanligt. I kiosken finns förfriskningar och delikatesser även för konsertpubliken.

Kom på plats endast om du är symtomfri och ta hand om god handhygien under evenemanget.

Zentra-Punk vol.4:

7.5.2022 Ungdomslokalen Zentra

kl. 18 Suntrace

kl. 19 Teresa Banks

kl. 20 Strum 101

Bild: Strum 101