Hoppa till innehåll

Borgås nya skejthall öppnar sina dörrar

Borgås nya skejthall öppnar sina dörrar för hobbyverksamhet 13.12. kl. 16. Första veckan är avgiftsfri! Turer kan bokas av skejtare, elsparkcyklister och BMX-cyklister.

skeittilaudat.

Skejthallen ligger i industriområdet i Östermalm på adressen Smedjevägen 6.

Borgå stad svarar årligen för skejthallens hyreskostnader, och ramperna i hallen har byggts av staden. Verksamheten i hallen drivs av de frivilliga och medlemmarna i den lokala skejtföreningen Porvoon Asfaltti-ihottuma ry.

– Nu känns det jättebra! En fantastisk helhet håller äntligen på att öppnas för utövare av dessa grenar. Det har varit trevligt att samarbeta med föreningen, och driften av verksamheten hamnar i goda och sakkunniga händer. Vi kommer att bedriva mångsidigt arbete, och i framtiden kommer det också att ordnas olika evenemang, temakvällar och workshoppar i skejthallen, säger chefen för ungdomstjänsterna Nina Jorkama.

Äntligen möjlighet till hobbyverksamhet året om

Skejthallen gör det i fortsättningen möjligt att utöva dessa grenar året om. På veckoslut kan man också boka en lugnare tur, så att familjerna kan komma och utöva hobbyverksamhet tillsammans.
Till en början har hallen korta öppettider, men öppettiderna kan förlängas om fler frivilliga övervakare ställer upp. Asfaltti-ihottuma ry välkomnar nya aktiva aktörer som medlemmar i föreningen och deltagare i verksamheten. Föreningen önskar också respons på öppettiderna och idéer till övrig verksamhet.

Utrustning och kläder för hobbyverksamhet från skejtbutik

I hallen finns personalutrymmen, ett ställe där man kan låna utrustning och en vrå där man kan utföra mindre reparationer. I skejtbutiken Fella Skateshop finns det allt nödvändigt – från nya skejtbräden och utrustning till kläder.

Hallen är cirka fem meter hög, och den totala ytan är 610 m2. Hallen består av två separata utrymmen. I det större av de två utrymmena, 460 m2, finns en sektion som liknar street park med böjda element och olika skejtbara formar. I det mindre utrymmet, 150 m2, finns en pool. Poolen öppnas i början av 2024.

Mer information om hallens öppettider, priser och kommande evenemang finns på ungdomstjänsternas webbsidor och i Borgå stads evenemangskalender.

Kom också ihåg skejthallens eget Instagram @porvoonskeittihallen, där hittar du aktuell information!

Om du vill komma med i verksamheten, ta kontakt med föreningen: porvoonskeittihalli@gmail.com.