Hoppa till innehåll

Den internationella ungdomskvällen ”FIN X NED” för unga från Borgå och Nederländerna streamas i februari

Borgå stads ungdomstjänster ordnar i samarbete med Borgånejdens musikinstitut och ungdomstjänsterna i Amstelveen i Nederländerna en gemensam sändning på Youtube den 3 februari kl. 19–20. Sändningen är en del av det internationella projektet Diggiloo.

Nuoria auringonlaskussa.

– Under evenemanget hör vi framföranden av musikinstitutets elever och dessutom får vi bland annat ta en titt på en fest för unga i Nederländerna. Under sändningen pågår dessutom lättsamma samtal både med ungdomsledarna och mellan de unga, berättar ungdomsarbetare Lasse Yrjölä som koordinerar evenemanget.
– Det är roligt och spännande att ta de första stegen med internationella projekt. Detta är hur digitalt ungdomsarbete ser ut idag, och nu när det finns teknik så är det bara att köra! En avslappnad stream med möjlighet till interaktion är det perfekta sättet att delta i ett internationellt projekt och kanske vi i framtiden kan göra ännu mångsidigare sändningar, säger Yrjölä.
Diggiloo är ett internationellt projekt för digitalt kulturellt ungdomsarbete vilket finansieras av Erasmus+. Parter i projektet är Nederländerna (Amstelveen), Estland (Tartu) och hela ungdomsarbetets fält i Finland (koordinerat av Humanistinen ammattikorkeakoulu, Humak).
Syftet med Diggiloo är att göra pilotförsök och producera högklassigt internationellt samarbete inom alla delområden för digital ungdomskultur.
– Jag är entusiastisk över att projektet Diggiloo med sändningen möjliggör ett internationellt musikaliskt samarbete. Musik är ett universellt språk som förenar människor oberoende av tid, ålder och plats. Det är också fint att musikinstitutets begåvade elever får visa sina talanger till en större publik. En fantastisk session på kommande alltså, berättar Mikko Silventoinen som är studerande vid Humak och deltar i evenemanget för Diggiloos del.