Hoppa till innehåll

Espoo Big Band besöker Konstfabriken i Borgå tillsammans med finska toppmusiker i april

Den första april har publiken möjlighet att uppleva kraftfull musik med en stor sammansättning, då Espoo Big Band (EBB) dyker in i Laura Sippolas sångers värld på en konsert där solisterna är de fantastiska sångarna Laura Voutilainen och Jouni Kannisto, som är grundande medlem i Club för Five.

Kuva esiintyjistä.

I konserten ingår musik från Sippolas tidiga till nutida produktion. På konserten sitter Sippola själv bakom pianot och kapellmästare är Marzi Nyman.

– Espoo Big Band är helt klart en av de bästa stora jazzorkestrarna i vårt land och vi är mycket glada över samarbetet och möjligheten att erbjuda denna fina konsertupplevelse också åt publiken i Borgå. Denna konserthelhet arrangeras endast två gånger denna vår, i Tapiolasalen i Esbo och Konstfabriken i Borgå, berättar producent Thomas Weissman.

EBB har uppträtt på flera av världens mest kända jazzfestivaler – inklusive Detroit, Montreaux, Paris och North Sea Jazz – och gett ut elva album.
På festivalen April Jazz som EBB är värd för varje år har åtskilliga världsstjärnor varit solist för orkestern, bland annat Freddie Hubbard, Ray Charles, McCoy Tyner och Joe Henderson.

Konstfabriken i Borgå, Avanti-salen
Lördag 1.4.2023 kl. 19 Espoo Big Band: Laura Voutilainen, Jouni Kannisto, Laura Sippola, kapellmästare Marzi Nyman
Biljetter 32 / 27 € lippu.fi
Längd ca 2 h (inkl. paus)
Ingen åldersgräns

Evenemanget arrangeras av Borgå stads kulturtjänster i samarbete med Espoo Big Band ry.