Hoppa till innehåll

Ett förnyat spelrum öppnas i ungdomslokalen Zentra

Borgå stads ungdomstjänster förnyar sin spelverksamhet SideQuest och flyttar spelrummet i Zentra till ett nytt rum. Den officiella invigningen av det nya spelrummet ordnas onsdagen den 4 oktober klockan 14–20.

Nuori pelaamassa.

Det nya rummet passar bättre för speländamål än det gamla rummet, och ger möjlighet att utvidga och utveckla verksamheten även i fortsättningen.
– I det nya rummet finns alla funktioner som fanns i det gamla rummet, men där kommer också att finnas nya grejer, säger ungdomsarbetare Ahti Herttua.
Det nya spelrummet finns även i fortsättningen i ungdomslokalen Zentra, på adressen Mannerheimgatan 20.

– Det är roligt att vi fick ett helt nytt rum som vi kan skräddarsy till att motsvara våra behov. I det gamla rummet var det till exempel inte möjligt att ha en streaminghörna för unga, men i det nya rummet kan unga bekanta sig med och pröva på streaming, berättar Herttua.

På invigningsdagen kan man komma och bekanta sig med spelrummet den tid som bäst passar en själv, och stanna så länge man vill. På plats är ungdomsarbetarna Mats Holmström och Ahti Herttua, vilka ansvarar för ungdomstjänsternas spelverksamhet, för att berätta om verksamheten och spelrummet.