Hoppa till innehåll

Kantelehuset fyller fem år och firar med evenemang som är öppna för alla

Den 23 oktober är det exakt fem år sedan Kantelehuset i Vårberga invigdes. De fyllda fem åren i det gemensamma huset firas med alla aktörer med öppna kvällsevenemang och internt i huset.

Kantele-talo.

Programmet har planerats tillsammans med husets aktörer som är bibliotekstjänster, ungdomstjänster, Kevätkummun koulu, Vårberga skola och förskoleelever.
Samtidigt firas också invigningen av den nya tillbyggnaden. Den nya tillbyggnaden på 1 500 kvadratmeter som heter Vellamo blev färdig i slutet av augusti och skolorna kunde börja använda den i september. Tillbyggnaden har åtta undervisningslokaler och en matsal.
– Lokalerna gav efterlängtad lindring i utrymmesbristen i Kantelehuset. Byggprocessen var snabb och effektiv. Skolorna förfogar över nya, fina och pedagogiskt välplanerade undervisningslokaler i omedelbar närhet av Kantelehuset, gläds stf. rektorn för Kevätkummun koulu Riikkaliisa Simola.


Kom på besök till Kantelehuset, Vellamo och lyssna på författaren Raija Oranen


På tisdag 25.10 har Kantelehuset och dess nya tillbyggnad Vellamo öppet hus kl. 17–19. I Vellamo kan man ta sig en titt på lokalerna och skolans personal är på plats.
Biblioteket betjänar kunder i Kantelehuset och man kan bekanta sig med ungdomsgårdens verksamhet och diskutera med en ungdomsarbetare. I den öppna matsalen uppträder författargästen Raija Oranen kl. 17.
Du kan köpa tilltugg på kafeterian som föräldraföreningen för Kevätkummun koulu håller. Det visas också på en interaktiv 360-video av Kantelehuset och elevernas konstutställning.


Gemensam kväll för invånarna i området med musik och dans


På onsdag den 26 oktober blir det underhållning som är öppen för alla kl. 18–20, för det bjuds det på livemusik och dans i motionssalen.
För musiken står duon Kattis ja Pete (Katarina Lind, sång och Petteri Kinnunen, gitarr) från Borgå. De spelar och sjunger bekanta pop- och rockcoverlåtar. Tanssiva Porvoo bjuder på en föreställning med sin egen sammansättning.
Evenemanget är avgiftsfritt, de första 500 ryms med. Föräldraföreningen för Vårberga skola håller en kafeteria under evenemanget.
Välkommen på besök till Kantelehuset och Vellamo!