Hoppa till innehåll

Sami Puukari valdes till verkställande direktör för HPK Palvelut Oy

Diplomingenjör Sami Puukari valdes till verkställande direktör för HPK Palvelut Oy. Puukari går över till uppgiften från Actium Oy, där han som företagare har arbetat som interimschef och affärskonsult.

Puukari har en omfattande erfarenhet av ledarskap inom bolagets serviceområden och motsvarande serviceaffärsverksamhet. Han har tidigare arbetat bland annat som verkställande direktör för Kunnan Taitoa Ab, vice verkställande direktör för Sarastia Ab samt i flera ledningsuppgifter inom Nokia Abp.

– Jag ser fram emot det kommande samarbetet med ägarkunder, sakkunnig personal och samarbetspartner. Det är fantastiskt att ansluta sig till ett kompetent och erfaret team, och tillsammans skapar vi ännu bättre tjänster för Borgå stad och nya Östra Nylands välfärdsområde, berättar Sami Puukari.

HPK Palvelut Oy är Borgå stads och Östra Nylands välfärdsområdes in-house-bolag, som producerar ekonomi-, personal-, löne-, ICT- och översättningstjänster för sina tvåspråkiga ägarkunder. Bolaget grundades i början av år 2022 och dess egentliga operativa verksamhet inleds i början av år 2023. Bolaget kommer att ha cirka 70 anställda och den årliga omsättningen kommer att vara cirka 10 miljoner euro. Bolagets verksamhetsställe ligger i Ölstens i Borgå.

Ansökningstiden för tjänsten som verkställande direktör för HPK Palvelut Oy upphörde den 31 augusti 2022. Man fick in totalt 20 ansökningar.