Hoppa till innehåll

Stadssyrelsens beslut 21.3.2022

Stadssyrelsens beslut 21.3.2022

Planeringsprinciper för Kokon idrottscentrum och delhelheter i den första fasen

Stadsstyrelsen beslutade enhälligt godkänna planeringsprinciper och delhelheter i den första fasen enligt beslutsförslaget med följande ändringar:

Tillägg: ”en täckt fullskalig konstis eller en bandyhall” i meningen:
Staden förbereder sig för att undersöka behövliga reserveringar av utrymmen för att serviceutbudet i området kan kompletteras. Sådana verksamheter kan t.ex. vara en täckt fullskalig konstis eller en bandyhall, en inomhusmotionssal, en bastu, en bana för hundagility, en bana för skicross, en bana för rullskidåkning, utomhusfält för racketspel och korgboll.

Meningen ”En hall för racketspel som lämpar sig t.ex. för tennis, squash och padel.” förkortades till formen: ”En hall för racketspel.”

Punkten ”En uppvärmd konstgräsplan” flyttades efter punkten ”En ny issportsarena (ishall).”

Utarbetande av en projektplan för Kokon idrottscentrum och bildande av ett projektbolag

Biträdande stadsdirektören preciserade förslagstexten under mötet enligt följande:

Tillägg ”regelbundet men ändå minst” i meningen:
– Utvecklingsbolaget förpliktas rapportera om planeringssituationen till stadsstyrelsen regelbundet men ändå minst fyra gånger om året, då stadsstyrelsen kan besluta om huruvida planeringen främjas. Stadsstyrelsen kan genom sitt beslut styra utvecklingen av projektplaneringen, om den så vill.

Meningen ”Utvecklingsbolagets uppdrag är att utarbeta en projektplan och bolagets ansvar sträcker sig inte till själva byggandet.” förkortades till formen ” Utvecklingsbolagets uppdrag är att utarbeta en projektplan.”

Stadsstyrelsen beslutade enhälligt föreslå stadsfullmäktige att en projektplan för Kokon idrottscentrum utarbetas och för uppdraget bildas ett utvecklingsbolag enligt beslutsförslaget.

Val av stadens representanter till bolag och sammanslutningar

Stadsstyrelsen beslutade enhälligt återremittera ärendet för ny beredning.

Övriga ärenden

I de övriga ärendena beslutade stadsstyrelsen enhälligt enligt beslutsförslagen.