Hoppa till innehåll

Två valdebatter på Borgå huvudbibliotek i mars

Porvoon kaupungin tunnus.

Vårens riksdagsval uppmärksammas stort på Borgå huvudbibliotek. Biblioteket vill bidra till att förstärka demokratin, yttrandefriheten och ett aktivt medborgarskap.

Borgå ungdomsfullmäktige ordnar torsdagen den 2 mars kl. 17–18.30 en paneldiskussion inför det kommande valet. Diskussionen riktar sig speciellt till ungdomar. Ungdomsfullmäktige har bjudit in riksdagskandidater från Nyland för att prata om ungdomsfrågor som skola och hälsa. Det är en kandidat på plats från varje parti och diskussionen leds av ledamöter från ungdomsfullmäktige. Diskussionen är tvåspråkig. Evenemanget är öppet för alla, oavsett ålder.

Torsdagen den 16 mars kl. 17-19 ordnar biblioteket en egen paneldiskussion inför valet, som en del av projektet Vad bubblar i Borgå? Diskussionen är tvåspråkig och leds av journalisten Jeanette Björkqvist. Vilken betydelse har kulturen för hälsan och välfärden? Hur kan man främja deltagandet och dialogen i samhället? Bland annat de här frågorna söker man svar på. Även till denna diskussion bjuds representanter för de olika partierna in. Diskussionen strömmas på tidningen Itäväyläs kanal.