Hoppa till innehåll

Ungdomsarbetarna dejourer på skolornas avslutning, 5.6.2021 

Borgå stads ungdomsarbetare har jour och patrullerar på ungdomarnas favoritplatser på lördagskvällen kl. 18-02 då skolorna slutar. 

Borgå stads ungdomsarbetare har jour och patrullerar på ungdomarnas favoritplatser på lördagskvällen kl. 18-02 då skolorna slutar. 

Fyra ungdomsarbetare samt församlingens representant är tillgängliga för unga som vill tala med en vuxen och vi hjälper till vid behov. Man kan också vara i kontakt med ungdomsarbetarna, ifall den unga känner oro eller om vårdnadshavaren känner oro för sitt barn. 

Vanligtvis brukar ungdomarna samlas i sandgropen i Kokon, men ungdomsarbetarna rör sig på olika håll i stan ändå.  

Under kvällen får man kontakt med ungdomsarbetarna genom att ringa det mobila ungdomsarbetets telefonnummer; 040 192 8728 

Polisen påminner om tryggt festandet

Polisen i Östra Nyland påminde om tryggt och nykter firandet i ett pressmeddelande som publicerades under veckan.

– Det är viktigt att vårdnadshavare pratar med sina barn och unga om de aktuella riskerna i anslutning till skolavslutningsfirandet. Då man tydligt kommit överens om spelreglerna hemma på förhand, firar utan berusningsmedel och beaktar begränsningarna och undantagsförhållandena minskar risken för smitta och olyckor. Det är bra att fortsättningsvis vara medveten om att faran i anslutning till coronaviruset inte ännu är över och att det finns anledning att vara försiktig och följa myndigheternas rekommendationer och anvisningar, påminner kriminalkommissarie Simo Kauppinen vid den förebyggande verksamheten hos polisen i Östra Nyland. 

Polisen önskar också att vårdnadshavare till minderåriga som firar skolavslutningen ser till att de är anträffbara per telefon på kvällen 4.6. och 5.6. att de svarar på samtal som kommer från okända nummer. Samtalet kan komma från exempelvis polisen eller en ungdomsarbetare.