Hoppa till innehåll

Vi äter tillsammans – kulturlunch för seniorer

Kulturlunchen arrangeras på måndag 20.4.2020 klockan 13–15 i Konstfabrikens Fabrikssal.

Kulturlunchen arrangeras på måndag 20.4.2020 klockan 13–15 i Konstfabrikens Fabrikssal.

Merja Larivaara & Co underhåller både på finska och svenska. Lunchbiljetter säljs mot ett självkostnadspris på 12 euro vid Äppelbackens info från och med 16.3. Tillställningen rymmer 150 deltagare. Biljetter säljs fram till 9.4.

 – Kulturlunchen har planerats tillsammans med aktiva pensionärer och de är också med om att arrangera den. Pensionärsföreningar har också tidigare, tillsammans och separat, arrangerat likadana lyckade tillställningar i staden, berättar Eva-Rita Helin i kulturtjänsterna.

Fabrikssalen inreds med långa bord som placeras så att ingen behöver äta ensam. Lunchen serveras vid ett stående bord och avnjuts till kulturellt utbud. I lunchen ingår sallad, dagens varma rätt samt kaffe och te.

 – Det här paketet är en fin kombination av kultur, god mat, samvaro och frivilligarbete. Med samma biljettpris kan man också stifta nya bekantskaper, uppmuntrar Petra Bärlund-Hämäläinen.

 – Vi gör detta på försök och känner efter hur det fungerar. Om tillställningen blir populär, är vi beredda att arrangera den följande kulturlunchen på hösten, fyller Eva-Rita Helin i.

Mera information:

Eva-Rita Helin, kulturinstruktör, Borgå stads kulturtjänster
tfn 040 489 9599
eva-rita.helin@porvoo.fi 

Petra Bärlund-Hämäläinen, koordinator för frivilligarbete, social- och hälsovårdssektorns ledning
tfn 040 186 818
petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi