Hoppa till innehåll

Vinterbasar på torget och i kulturhuset Grand lördagen den 20 november

Borgå stads ungdomstjänster ordnar tillsammans med övriga aktörer en mångkulturell vinterbasar, Intercultural Winter Bazaar, på jultorget i Borgå lördagen den 20 november.

Borgå stads ungdomstjänster ordnar tillsammans med övriga aktörer en mångkulturell vinterbasar, Intercultural Winter Bazaar, på jultorget i Borgå lördagen den 20 november.

Vinterbasaren är ett evenemang för hela familjen och erbjuder internationell stämning samt möten med aktörer och representanter för föreningar och organisationer från olika kulturer.

I evenemanget deltar många försäljare och småproducenter som bjuder på till exempel matdelikatesser och hemmagjord godis, produkter och handarbeten från olika länder samt lokala stickade produkter.

På jultorget finns en gratis traditionell slänggunga som gläder barn och familjer.

Turkisk musik och dockteater i Grand

Besökarna kan utöver många olika produkter som säljs också njuta av internationella smakbitar samt internationell musik och kultur. 

Under Winter Bazaar-evenemanget presenterar föreningar sin verksamhet i kulturhuset Grand. Mellan presentationerna kan besökarna lyssna på bland annat musik som spelas med traditionella turkiska instrument, baglama saz och qanun, och titta på turkisk dockteater.

Evenemanget är gratis och öppet för alla. Det lönar sig att ta med kontanter för eventuella köp på basaren eller i kaféet.

Evenemanget Winter Bazaar arrangeras av Borgå stads ungdomstjänster tillsammans med Multicultural Association of Porvoo (MAP), Borgå Folkakademi (AKAN) samt Luckan Integration. 

 Jultorget och slänggungan är öppna 20.11–21.12 måndag-torsdag kl. 12–20 och fredag-söndag kl. 10–18.