Hoppa till innehåll

Ett öppet diskussions- och informationsmöte på Zentra om ungas mopedåkning och sommarens Moped Meet

Borgå stads ungdomstjänster ordnar 16.4.2024 kl. 17 på Zentra, Mannerheimgatan 20, ett gemensamt diskussions- och informationsmöte om ungdomars mopedåkning och om Moped Meet, som planeras äga rum i sommar.

Mopokypäriä.

Inbjudan gäller alla som är intresserade av ämnet. Mötet ordnas i samarbete med den mopedåkande ungdomen och polisen.

Mopedintresse och mopedåkning är för många ungdomar en bra och berikande hobby som möjliggör friare rörlighet. Runt omkring mopedhobbyn har det uppstått olika slags tillställningar och verksamheter som ungdomarna själva organiserar, såsom Moped Meet på sommaren. Under Moped Meet samlas ungdomarna för att träffa andra mopedåkande ungdomar, förevisa sina fordon och visa upp sin körskicklighet.

Borgåungdomarna planerar att skaffa tillstånd för Moped Meet sommaren 2024 för att i samarbete med Borgå stad, räddningsväsendet i Östra Nyland samt polisen i Östra Nyland göra tillställningarna officiella.

Är tillställningarna organiserade på ett officiellt sätt och med officiellt tillstånd så har man möjlighet att göra dem tryggare för deltagarna och för andra som rör sig på vägarna samt att genom kommunikation och information minska det besvär som de möjligen leder till för invånarna.