Hoppa till innehåll

Utställning av elevarbeten från Linnajoen koulu: På andra sidan (Toisella puolella)

  • 03.05.2024 - 29.05.2024
  • 10:00 - 17:00
  • Porvoon pääkirjasto

Utställningen På andra sidan med elevarbeten från Linnajoen koulu visas på Konstbron i Borgå stadsbibliotek 2–29.5.  Eleverna i nionde klassen valde Den andra sidan som ett av vårens teman inom bildkonst. Temat som möjliggör olika tolkningar valdes också som utställningens bärande tema.

Varje elev behandlade temat på sitt sätt. I utställningen ses t.ex. ett arbete där landskapet har framställts med hjälp av föreställande konst och begreppskonst, samt en serie verk där naturen förändras till byggd miljö.

Förutom niondeklassarnas konstverk ses också sjunde- och åttåndeklassarnas konst, som passar till temat. Sjundeklassarna behandlade i sina verk drömmarnas värld och användning av social media, samt hur det är att vara på olika sidor av skärmen och dess effekter.

Åttondeklassarna glömde sin personlighet och tog i sin målningsuppgift på sig den berömda moderna konstnärens själsliv och målade sin omgivning med hens stil och ur hens synpunkt.

Av de konstverk som skapats under den gångna våren valde niondeklassarna tillsammans med konstpedagog Anu Turtiainen de konstverk som visas i utställningen.

Andra liknande evenemang