Hoppa till innehåll

Minna Hynninen & Pia Kinnaslampi
3.7 – 1.10.2023
Johannahemmet

Landskap.
Fåglar.
Växter.

Välkommen på en bildresa till Ishavets strand på Varangerhalvön i Norge!

I augusti 2021 deltog vi i Arctic Cameras fotoresa till Varangerhalvön i Norge. Med oss hem hade vi bilder av surrealistiska stenlandskap i Hamningberg, arktiska växter i Vardø och exotiska fåglar på ön Hornøya. Bilder som vi gärna delar med dem som bor och arbetar i servicehuset, och med dem som besöker servicehuset eller Borgå stads webbsidor.

Vi hoppas att bilderna ska återkalla minnen som vi alla har av stunder i naturen. Vi hoppas att bilderna väcker diskussion. Framförallt hoppas vi att de ger glädje.

Pia Kinnaslampi: Jag är en hobbyfotograf från Helsingfors. Kameran är alltid med mig. Den är både en resedagbok och ett sätt att dokumentera naturens skönhet. Naturen på Varangerhalvön och det otroliga ljuset i augusti i norr erbjöd mig något jag aldrig upplevt förut, och det vill jag dela.

Minna Hynninen: Jag bor på Emsalö i Borgå, där jag aktivt går ut inte bara med mina två taxar utan också med kameran. Även om jag trivs i Borgå är det roligt att ibland besöka också andra ställen, såsom Varangerhalvön. Jag kan återvända dit när som helst genom att titta på bilderna. Välkommen med!

– Johannahemmet, Johannisbergsvägen 6, 06100 Borgå.