Hoppa till innehåll

Borgå firar på nyårsaftonen på ett imponerande men miljövänligt sätt

Det nya året firas glädjerikt och miljövänligt på Västra åstranden i Borgå den 31 december. Borgå stad firar på nyårsaftonen med en imponerande föreställning som säkert gläder både stora och små.

Föreställningen på nyårsaftonen ses som bekant på Västra åstranden, framför Konstfabriken klockan 19. Föreställningen produceras av Suomen Pyrotekniikka Oy.
Föreställningen sker i år på ett annat sätt än under tidigare år och föreställningstekniken är en kombination av flera element. Den cirka 10 minuter långa föreställningen består av pyroteknik, laser, ljud och rök. Leverantören har på förhand begärts lämna beräkningar av koldioxidutsläpp och föreställningens totala energiförbrukning.
– Det är glädjande att evenemangsindustrin på allvar har börjat leta efter miljövänliga sätt att producera imponerande föreställningar och betydelsen av dessa kommer att få en större roll också i framtiden. Det är viktigt att lägga vikt vid miljöaspekter. Med hållbara val kan vi fortsätta arrangera festligheter i samband med nyårsfirandet som skapar glädje till alla Borgåbor, berättar evenemangsplanerare Katarina Broas.
Med anledning av festen på nyårsaftonen stängs Kokonvägen av säkerhetsskäl för biltrafiken från Västra Alexandersgatan till Guldlistgatan. Hindhår-Boe FBK ansvarar för trafikstyrningen.