Hoppa till innehåll

Kom tonåren till er också? – en kamratstödsgrupp för föräldrar inleds

En kamratstödsgrupp för föräldrar till tonåringar ordnas under hösten i Borgå. Gruppen behandlar teman som gäller den ungas liv och föräldraskapet.

En kamratstödsgrupp för föräldrar till tonåringar ordnas under hösten i Borgå. Gruppen behandlar teman som gäller den ungas liv och föräldraskapet.

– I gruppen kan man diskutera tonårens förändring med andra föräldrar och fundera på hurdant stöd man kan ge den unga som håller på att bli självständig. Största delen av tonåringarnas föräldrar brottas med likadana frågor så kamratstödet är ett bra sätt att kunna behandla sina känslor, berättar gruppens ledare Heidi Antti-Lindholm.
 
Gruppdeltagandet har inte avgränsats enligt den ungas ålder men gruppen är avsedd för föräldrar som börjat se tonårens utmaningar i sin vardag. Gruppen går på finska och högst 12 personer tas med. Gruppen blir av om åtminstone fem deltagare anmäler sig. Gruppens ledare är familjerådgivningens socialarbetare, familjeterapeut Heidi Antti-Lindholm samt ungdomstjänsternas ungdomsarbetare Pirjo Pietikäinen.
 
Gruppen ordnas av Borgå stads arbetsgrupp för främjandet av barnens och ungdomarnas mentala hälsa.
 
Gruppen träffas sex gånger, på måndagar 2 november–7 december 2020 kl. 17–19 på Navigatorn (Mannerheimgatan 20 E).

Anmäl dig till gruppen eller be om mer information per e-post till gruppens handledare heidi.antti-lindholm@porvoo.fi och pirjo.pietikainen@porvoo.fi. Anmälningar tas emot till den 2 oktober.