Hoppa till innehåll

Begränsningen av sammankomster till högst 10 personer tas i bruk även i Borgå, från och med juni är sammankomster till 50 personer möjliga utomhus  

Situationen med corona i Borgå är lugn och incidenstalet har sjunkit till 31,7. Cirka 50 procent av borgåborna har fått den första vaccindosen.

Situationen med corona i Borgå är lugn och incidenstalet har sjunkit till 31,7. Cirka 50 procent av borgåborna har fått den första vaccindosen.

– Situationen är positiv men turistsommaren som börjar kan medföra utmaningar och man ska bereda sig för att smittsituationen kan försvaga snabbt. Borgå stad väntar på nationella anvisningar innan vi fattar beslut om att häva övriga restriktioner, konstaterar stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

Från och med den 1. juni följs det i Borgå Regionförvaltningsverket i Östra Finlands (AVI) beslut enligt vilket kan man ordna sammankomster till högst 10 personer inomhus och till högst 50 personer utomhus. Beslutet är i kraft tills den 15. juni.

Under tiden mellan 25.-31.5. kan man ordna sammankomster till högst tio personer både inomhus och utomhus.

Borgå stad rekommenderar att AVI:s beslut följs även i fråga om privata sammankomster. Beslutet om säkerställandet av säkerhetsavståndet i kundutrymmen och bland deltagare är fortfarande i kraft.

Stadens ledningsgrupp konstaterade på tisdag den 25. maj att gymmet eller möteslokaler i Äppelbackens servicecenter öppnas inte ännu för besökare.  Också matsalen förblir stängd för besökare på veckosluten.

– Vi har fått flera förfrågningar gällande dessa tjänster och man har önskat att de öppnas för besökare. Men eftersom den största delen av användare hör till riskgruppen och vaccinationstäckningen inte ännu är tillräckligt hög kommer vi att omvärdera situationen under sommaren, säger social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.