Hoppa till innehåll
corona -

Fjärde coronavaccinet till vuxna i riskgrupp

Borgå stad erbjuder även personer som har fyllt 18 och hör till de medicinska riskgrupperna 1 och 2 en fjärde dos av coronavaccinet. Tidsbeställningen har öppnat.

Ajanvaraus rokotukseen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta varata aikaa sähköisesti, voit tehdä sen myös puhelimitse puh. 040 1455 000.

Tidsbokningen till vaccinering sker i första hand elektroniskt på adressen coronavaccinbokning.fi. Om du inte har möjlighet att använda elektronisk tidsbokning kan du boka tid per telefon, tfn 040 1455 000. Vaccinen ges vid Näse hälsovårdscentral, Askolins väg 1.

Det bör vara minst tre månader mellan den tredje och den fjärde vaccindosen.

Coronasjukdom motsvarar en fjärde vaccindos

Om du har fått tre vaccindoser och dessutom haft coronavirussjukdom för minst sex veckor sedan, behöver du inte en fjärde dos för närvarande. Sjukdomen motsvarar en vaccindos och skyddar mot den allvarliga sjukdomsformen.

60–69-åriga står i tur i augusti

Borgå följer Institutet för hälsa och välfärds (THL) rekommendation om att erbjuda ett fjärde vaccin för personer som har den högsta medicinska risken att insjukna allvarligt i coronavirussjukdom.

Borgåbor i åldern 60–69 år som inte hör till en medicinsk riskgrupp kan enligt nuvarande plan boka tid till en fjärde vaccindos i början av augusti. Vi informerar skilt om den exakta tidtabellen.

Det är även möjligt att få dos 1, 2 och 3 samt dos 4 för dem som redan hör till målgruppen.