Hoppa till innehåll
corona -

Nu kan 70–79-åriga Borgåbor få ett fjärde coronavaccin

Den elektroniska tidsbeställningen har öppnat. Du kan få en tid redan den här veckan.

Kuvateksti Korona Covid-19.

Borgå stad börjar erbjuda särskilda befolkningsgrupper en fjärde dos av coronavaccinet. Först i tur står 70–79-åringar som inte hör till en medicinsk riskgrupp. Tidsbeställningen har öppnat.

Borgå följer den rekommendation som har getts av Institutet för hälsa och välfärd (THL) om att erbjuda ett fjärde vaccin för personer som har den största medicinska risken att insjukna allvarligt i corona. THL rekommenderar att vaccinen delas ut stegvis i följande ordning:

  1. 70–79-åringar som inte hör till en riskgrupp
  2. 18–69-åringar som hör till en riskgrupp och 60–69-åringar som inte hör till en riskgrupp.

I Borgå inleds vaccinationerna för grupp 1 19.7. Borgå stad informerar skilt om vaccinationstidtabellen för de följande grupperna.

Den elektroniska tidsbokningen är öppen på adressen coronavaccinbokning.fi. Om du inte har möjlighet att använda elektronisk tidsbokning kan du boka tid per telefon, tfn 040 1455 000. Vaccinen ges vid Näse hälsovårdscentral, Askolins väg 1. Den fjärde dosen ges tillsvidare endast med tidsbeställning.

Du kan få den fjärde vaccindosen när det gått minst tre månader sedan du fick den tredje dosen. Coronasjukdom motsvarar en vaccindos. Om du har fått tre vaccindoser och dessutom haft corona, behöver du inte en boosterdos nu.

Det är även möjligt att få dos 1, 2 och 3 samt dos 4 för dem som redan hör till målgruppen.