Hoppa till innehåll

Öppen ansökan till Näse gård

Östnyländska aktörer inom konst, kultur och medborgarverksamhet kan hyra in sig på Näse gård under åren 2022–2024. Öppen ansökan ordas 1–30.9.2022.

Näsin kartano.

Näse gård är en kulturhistorisk byggnad som ligger ett stenkast ifrån Borgå å, mittemot gamla stan.

Kom med och skapa en levande stad

Borgå stads kulturtjänster hyr ut Näse gård till aktörer inom konst, kultur och medborgarverksamhet med hyresavtal på 1–3 månader under åren 2022–2024. Syftet med projektet är att stöda pop-up -verksamhet med lågtröskel och att möjliggöra både proffs- och medborgarverksamhet.

Vem kan söka?

Sökande kan vara en östnyländsk förening, arbetsgrupp eller privatperson som representerar konst- och kulturfältet, stadskultur eller medborgarverksamhet. Även småföretagare inom det kreativa fältet så som hantverkare kan söka.

-Ifall du har en verksamhetsidé du vill prova på i praktiken erbjuder Näse gård en utmärkt chans för dig att göra det. Vi hoppas på flera nya idéer och experimentella projekt, som upplivar staden och som både invånarna och besökare har glädje av, säger Susann Hartman, chef för kulturtjänster.

Verksamheten bör vara öppen för allmänheten.

Välkommen och bekanta dig med Näse gård

I Näse gård står dörrarna öppna torsdag 8 september klockan 16–18 då personer intresserade av verksamheten kan komma och bekanta sig med byggnaden och diskutera med representanter från Borgå stads kulturtjänster.