Hoppa till innehåll

På andra sidan potten: Bibliotekets nya digitala evenemangsserie  

Tisdagen 14.9 är det dags för alla deckarälskare att bänka sig vid datorerna. 17.30 kommer deckarexperten Lotta Olsson på direktsänt digitalt besök från Sverige. Litteraturkritiker Lotta Olsson, som recenserar och tipsar om deckare i Dagens Nyheter, reder ut vem som är vem på den svenska deckarhimlen. Hon berättar vilka som liknar varandra, vilka som är hårdkokta, mysiga, blodiga och drar upp huvudlinjerna inom deckarlitteraturen idag. Även lite tips från andra länder utlovas.  

Evenemanget är det första i bibliotekets nya evenemangsserie På andra sidan potten, som kommer att vara helt digital. I denna serie drar vi nytta av det digitala formatet för att skapa möten med författare och andra litterära personligheter från andra sidan Östersjön.  

Evenemanget, som är på svenska, startar 17.30 och kan ses på Borgå biblioteks Facebooksida. Har du frågor om deckare kan du ställa dem i förväg till louise.agnesdotter@porvoo.fi, så förmedlar vi dem till Lotta Olsson. Även under Facebook Live är det möjligt att ställa frågor via chatten. Evenemanget kan ses i ytterligare två veckor på bibliotekets Facebook.