Hoppa till innehåll
corona -

Rikligt med coronasmittor även i Borgå – corona- och influensavaccin hjälper mot vinterns sjukor

henkilö niistää nenänsä paperinenäliinaan.

Antalet coronasmittor är för tillfället högt både i Borgå och på andra håll i landet. 265 av de officiella coronatest som togs i Borgå förra veckan var positiva. Incidenstalet är nu 920 smittor per 100 000 invånare under två veckor.

– Just nu hittas smittor i alla åldersgrupper och tack vare den omfattande vaccinationsgraden klarar sig största delen med relativt lindriga symptom, berättar tf social- och hälsovårdsdirektör Kirsi Oksanen.

Smittorna belastar dock arbetsplatser i form av frånvaron och bland patienterna vid rehabiliteringsavdelningarna i Näse har man konstaterat tiotals smittor.

– Vi vill påminna om att man gott kan använda munskydd om man rör sig på folkrika platser. Om du ännu saknar en eller flera coronavaccindoser lönar det sig att komma och ta dem nu.

Gratis influensavaccin för 65-plussare och personer som hör till riskgrupp – fjärde coronavaccinet samtidigt

Borgå stad inleder vaccinationerna mot säsongsinfluensa 8.11.2022. Personer som har fyllt 65 år samt vuxna som hör till en riskgrupp kan få sin fjärde dos coronavaccin i samband med influensavaccinet. Det räcker att du bokar tid till influensavaccination och under besöket ber att även få coronavaccinet.

Vid behov ges tider till både influensa- och coronavaccination även per telefon på numret 040 145 5000.