Hoppa till innehåll

Självständighetsdagens program

I år kan man fira självständighetsdagen tryggt genom att följa direktsändningarna från hemsoffan enligt följande program:

I år kan man fira självständighetsdagen tryggt genom att följa direktsändningarna från hemsoffan enligt följande program:

  • kl. 12.15 Svenskspråkig mässa i Borgå domkyrka. Du kan följa mässan på adressen https://www.domkyrkan.fi/evenemang/2020-12-06/strommad-gudstjanst-i-domkyrkan
  • kl. 12.45 Borgå stads, församlingarnas och medborgarorganisationernas uppvaktning och kransnedläggning vid hjältegravarna. Stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula ja stadsfullmäktige ordförande Mikaela Nylander samt två ungdomar från Linnankosken lukio deltar på kransnedläggningen. Deltagarantalet är för övrigt begränsat på grund av koronaläget.
  • kl. 14.00 Självständighetsdagens konsert som direkt sändning. Följ med konserten på adressen www.borga.fi/sjalvstandighetsdagen

Det ordnas kaffeservering för boende på Borgå stads servicehem och Näses rehabiliterings avdelningar i samband med självständighetsdagens konsert.

De gemensamma transporterna, medborgartåget och fanborgen är annullerade.

Självständighetsdagens konsert i direktsändning

Borgå stads självständighetsdagens konsert ordnas i år utan publik för att garantera säkerheten. Konserten förverkligas på Konstfabriken och sänds i direktsändning på självständighetsdagen kl. 14 via stadens youtube-kanal som finns på adressen https://www.borga.fi/sjalvstandighetsdagen.
På scen får vi se strålande Borgå Big Band med solisterna Jennie Storbacka och Osmo Ikonen.

Man har även i konsertens uppsättning tagit i hänsyn de uppdaterade anvisningarna för publikevenemang och Borgå Big Band uppträder där enligt med en mindre uppsättning.

Jennie Storbacka är mest känd från 2015 säsongen av The Voice of Finland, då hon blev vald till säsongens enastående artist. 2018 uppträdde Jennie på Slottsbalen tillsammans med Kaartin Combo. På våren 2021 får vi se Jennie Storbacka som Oz rollen i den finska versionen av den internationellt kända musikalen We will rock you.

Osmo Ikonen är känd ifrån ett flertal tv-produktioner och har utöver sin solokarriär fungerat som solist och arrangör i det prisbelönta programmet SuomiLOVE. Han har även varit med som multi-instrumentalist i det populära musikprogrammet Tähdet Tähdet. Ikonen komponerar och producerar musik och är därtill med som musiker och solist i flera uppsättningar.

Stadens hälsning förmedlas av stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Nylander. De ungas röst representeras av abiturient Juho Heikkilä från Linnankosken lukio.

Mer information om självständighetsdagens konsert:
Thomas Weissman
Kulturproducent, kulturtjänster
tfn 040 489 9920
thomas.weissman@porvoo.fi

Mer information om det övriga programmet:
Johanna Waltonen
tfn 040 489 5723
johanna.waltonen@porvoo.fi