Hoppa till innehåll

Äppelbackens servicecenter öppnas, enheterna för öppen småbarnsfostran öppnar i slutet av februari

Räknat enligt de bekräftade smittfallen under två veckor är incidenstalet nu 2761.

Under vecka 4 gjordes 1765 laboratorietest, och 40 % av dem var positiva.

– Vi bör komma ihåg att denna officiella siffra inte längre beskriver det faktiska antalet smittade, som sannolikt är högre. Vi är dock glada över att smittläget i våra servicehus och vårdhem har lugnat ner sig, vilket gjort det möjligt att börja häva besöksförbuden, konstaterar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Den tredje vaccinationsomgången för Borgåbor som fyllt 12 år pågår, och på en vecka har de vaccinerades procentuella andel ökat med över två procentenheter. Av alla Borgåbor över 12 år har 90,3 % nu fått minst en vaccindos, 88,2 % har fått vaccindos 2, och 62,7 % även dos 3.

Personal inom den öppna småbarnspedagogiken behövs nu för arbete på daghemmen

De idrottslokaler som i enlighet med Regionförvaltningsverkets beslut har varit stängda, öppnade tisdagen den 1 februari. Också mötesrummen i Äppelbackens servicecenter, handarbetssalen, konditionssalen, simbassängen och basturna har öppnats.
Avsikten är att öppna familjecaféerna, klubbarna och utomhusverksamheten inom den öppna småbarnspedagogiken i slutet av februari, efter sportlovet, om situationen tillåter det.
– Vi har fått in många önskemål om att öppna dessa tjänster, men tyvärr är coronaläget inom småbarnspedagogiken fortfarande sådant att vi behöver personalen för vikarieuppdrag på daghemmen, konstaterar bildningsdirektör Sari Gustafsson.
Inom småbarnspedagogiken har vi i år haft coronasmittor i alla daghem. För närvarande har vi coronasmittor i 12 daghem.

– Vårdnadshavarna för barnen i grupperna har informerats om de konstaterade smittorna. Informationen mellan daghemmen och barnens hem har fungerat bra, berättar bildningsdirektör Sari Gustafsson

– Det är alltjämt skäl att komma ihåg att när coronavirussmitta har konstaterats i familjen, rekommenderas det att familjemedlemmarna frivilligt håller sig i karantän. Det betyder att barn som exponerats inte bör gå till skolan eller delta i fritidsaktiviteter, säger Gustafsson.