Hoppa till innehåll

Bildningsnämndens svenskspråkiga utbildningssektions beslut 26.4.2022

Sagobackens förskola har en del av sina förskolegrupper i Kvarnbackens skola läsåret 2022-23 på grund av utrymmesbrist. Lösningen är tillfällig, men utmaningen kvarstår efter det. Bildningsnämndens svenskspråkiga utbildningssektion understöder en behovsutredning för att få fakta på vad det innebär i det fall att förskolegrupperna placeras i Kvarnbackens skola permanent.

Svenskspråkiga utbildningstjänsterna har grundat två grupper för förberedande undervisning med anledning av att barn och unga som flyr kriget i Ukraina kommer till Borgå och vill gå i svensk skola. Verksamheten kräver en uppdaterad läroplan som sektionen godkände på sitt möte på tisdag.

De åtgärder som följderna av Corona-pandemin leder till inom utbildningen har behandlats av sektionen och godkänts i fullmäktige. Sektionen anser att åtgärderna skall verkställas för läsåret 2022-23 och att utbildningstjänsterna ansöker om externa understöd för att så långt som möjligt täcka de extra kostnader åtgärderna leder till. En av de större åtgärderna är en satsning på elever med stor skolfrånvaro och denna form av verksamhet kommer nu att utvecklas tillsammans med Akan.

Föredragningslistan finns på stadens hemsida. Besluten enligt föredragning. På frågor svarar utbildningsdirektör Rikard Lindström, 0408 333 789.