Hoppa till innehåll

Borgå stad önskar alla välkomna till Finlands självständighetsdag med fest i Konstfabriken

Borgå stad firar självständighetsdagen med konsert i Konstfabriken den 6 december kl. 14. I den cirka en timme långa konserten uppträder många begåvade lokala musiker.

Sini-valkoisin kukin ja kynttilöin koristeltu juhlava kahvipöytä.

Konsertens orkester är den lysande Borgå Big Band. Som solister i konserten hörs sångaren och låtskrivaren Frans Andersson från Borgå, som publicerar musik under artistnamnet FRANS, samt sångerskan Iina Salin, som har sjungit i flera olika konstellationer, såsom Waldos People och Jean S. Salin, och även uppträtt i tv-produktioner såsom Tartu mikkiin och SuomiLove.

I konserten ses också den lovande unga violinisten från Borgånejdens musikinstitut, Violinakademins Aino Mattila, som framför musik av Sibelius till ackompanjemang av modern Kazuyo Mattila. Konsertens kapellmästare är Roope Löflund.

Biljetter till det populära evenemanget finns i år också tillgängliga på webben.

Övrigt program på självständighetsdagen hittar du på webbsidan:

Begränsat antal gratis biljetter tillgängliga från och med den 22 november på stadens servicekontor Kompassen och i stadens nätbutik

– Vi är glada över att stadens nya nätbutik gör det möjligt för oss att förbättra tillgängligheten till biljetterna till självständighetskonserten. Biljetterna kan hämtas vid disken på Kompassen och lösas in i stadens nätbutik, berättar producenten Thomas Weissman från Borgå stads kulturtjänster.

Stadens hälsning på konserten framförs i år av stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Nylander. Evenemangets konferencier är Jenny Törnroos. Abiturienten Aino Pulkkinen framför ungas röst.

Festen får värdighet också av den traditionella fanborgen och med intåg av Finlands flagga till festen under ledning av Borgå Reservofficersklubb rf och Flaggsången.

Elever vid Borgånejdens musikinstitut spelar pianomusik före konserten när publiken kommer till foajén och även efter konserten i samband med servering.

Efter konserten serveras kaka och kaffe i foajén till alla som varit på konserten.

– Vi önskar alla Borgåbor välkomna till gratiskonserten, tyvärr finns det dock ett begränsat antal platser. Om en avhämtad biljett inte används, får den gärna returneras till Kompassen. De eventuellt returnerade biljetterna delas ut separat från och med den 4 december. Om biljetter returneras, publicerar vi ett separat meddelande om det, berättar Thomas Weissman.

Biljetterna delas ut från och med den 22 november, högst 2 st./person.

Biljetterna kan hämtas från stadens servicekontor Kompassen (Adress: Krämaretorget B, öppet vardagar 9–15) eller lösas in i Borgå stads nätbutik:

Oanvända biljetter kan returneras före 4.12 genom att ringa servicekontoret Kompassen i numret 020 692 250.

Eventuella ändringar och tillägg i programmet kommer att uppdateras på evenemangets webbplats:

6.12.2023 kl. 14 Borgå stads självständighetskonsert

Avantisalen, Konstfabriken

Evenemanget ordnas av Borgå stads kulturtjänster i samarbete med Borgånejdens musikinstitut.