Hoppa till innehåll

Ett campingområde i strandlandskapen i Veckjärvi – stadsborna får delta i planeringen

Borgå stad har inlett detaljplanläggningen där man utreder placeringen av ett campingområde i enlighet med generalplanen i dalen söder om Staffasvägen. Planläggningen är i inledningsfasen, och den 12 september ordnas ett möte för allmänheten för att samla idéer av invånare, områdets användare och andra aktörer.

– I planarbetet inkluderas vid behov också gårds- och villamiljöer i kanterna av dalen samt rekreationsverksamhet på stränderna vid Veckjärvi. I planen kan anvisas möjligheter att bygga många olika slags byggnader för campingområdet samt för rekreationen och fritiden för Borgåborna, som till exempel en strandbastu, kafé eller restaurang samt servicebyggnader och inkvarteringsbyggnader för campingområdet, berättar planläggare Anne Rihtniemi-Rauh.

I början av planarbetet för campingområdet i Veckjärvi har man gjort utredningar om planeringsområdet och nutida campingområden. Som en fortsättning till promenaden i terrängen juni 2022 vill stadsplaneringen i Borgå ordna ett möte för allmänheten för dem som bor och verkar i området för att tillsammans komma med idéer.

– Vi är intresserade av att höra idéer bland annat om rekreationsanvändningen av strand- och skogsområden kring planområdet. Stranden, friluftsleder, skogsstigar samt användningsmöjligheterna av Flaggberget och miljön i Staffas är frågor som vi vill fundera tillsammans med områdets invånare, användare och andra aktörer.

– Planarbetet är i inledningsskedet, så det går ännu bra att komma med idéer om möjliga nya verksamheter för området och precisera tillsammans målen för planeringen, berättar Rihtniemi-Rauh.
Mötet om campingområdet i Veckjärvi hålls på tisdag 12.9.2023 klockan 17.00–18.30. Det här mötet för allmänheten hålls i Weckjärvi Allmogeförenings föreningshus, Gungbergsvägen 2.