Hoppa till innehåll

Ungdomstjänsterna ordnar som vanligt aktiviteter under mellandagarna och vid årsskiftet

Under elevernas jullov ordnas roliga aktiviteter för barn, unga och familjer. Förutom utflykter och evenemang är ungdomslokalerna öppna både under mellandagarna och efter årsskiftet. Ungdomsarbetare rör sig på staden på nyårsafton.

nuoren kengät.

På jullovet ordnas följande utflykter och evenemang:

Utflykt till Megazone (2.1.2024):

Åk med på ungdomstjänsternas utflykt till Megazone i Vanda! Vi spelar ett roligt, spännande och futuristiskt laserspel. Elever i årskurs 5 och äldre får komma med. Anmälan senast onsdag 27.12.2023.

Utejippo i Vårberga (3.1.2024):

Kom med till planen i Vårberga! Under två timmars tid erbjuds utomhusaktiviteter, små tävlingar, varm dryck, musik och trevligt sällskap åt hela familjen.

Bubbelfotboll (5.1.2024):

Pröva på bubbelfotboll i gymnastiksalen i Kantelehuset! Åldersgruppen är elever i årskurs 5 och äldre. Evenemanget är gratis och det finns en instruktör på plats som handleder och visar olika knep och trick.

Utflykt till Duudsonit Activity park (28.12.2023):

Kom med till Duudsonit Activity Park! I aktivitetsparken finns mycket roligt att göra. Anmälan senast 18.12.2023.

Ungdomslokalerna är öppna:

Ungdomslokalen Kertsi är öppen som normalt onsdagen 27.12. Spelrummet Bunkern är öppet och dessutom kan du vara med och dekorationsmåla nedre delen av klätterväggen med temat ”Låt alla blommor blomma”. Dessutom äter vi semlor som vi bakat tillsammans och spenderar tid med kompisar. Kertsi ordnar roligt program för elever i årskurs 3 och uppåt 4–5.1.2024! Vi målar tygkassar och T-shirts, spelar Mario Kart- och HallGalli-turneringar och njuter av att umgås.

Ungdomslokalen i Vårberga är öppen torsdag 28.12 och onsdag 3.1 och erbjuder då aktiviteter för olika åldersgrupper. På programmet står bland annat bakning och dekorering under olika dagar.
Ungdomslokalen Zentra är öppen på mellandagarna 29 och 30 december. På fredagen ordnas fredagsbingo som leds av unga, karaoke och samvaro kl. 14–20, och på lördagen ordnas förfest inför nyåret kl. 17–22. Normala öppettider och åldersgränser gäller. Dessutom är Zentra öppet 3–6 januari, då det ordnas olika aktiviteter som de unga har önskat, såsom turneringar och bakning. Också under dessa dagar gäller normala öppettider och åldersgränser.

Ungdomsarbetare har jour på nyårsnatten

Ungdomsarbetare från Borgå stad och församlingarna rör sig på platser där unga brukar samlas söndag 31.12.2023 kl. 18–02. Ungdomsarbetarna är tillgängliga för de unga och hjälper dem vid behov. Ungdomsarbetarna som rör sig i staden nås under kvällen på nummer 040 192 8728.