Hoppa till innehåll

Ungdomstjänsternas verksamhet på jullovet under mellandagarna och vid årsskiftet

Ungdomslokalerna i Vårberga och Gammelbacka är öppna under mellandagarna 27–31.12.2021. Ungdomslokalernas verksamhet är avsedd för elever i årskurs 3 och uppåt. För barn i årskurs 3–6 är ungdomslokalerna öppna på eftermiddagarna, för äldre ungdomar också på kvällarna.

Ungdomslokalerna i Vårberga och Gammelbacka är öppna under mellandagarna 27–31.12.2021. Ungdomslokalernas verksamhet är avsedd för elever i årskurs 3 och uppåt. För barn i årskurs 3–6 är ungdomslokalerna öppna på eftermiddagarna, för äldre ungdomar också på kvällarna.

– Under lovet kan unga träffa kompisar i ungdomslokalerna och spela och pyssla, säger ungdomsarbetskoordinator Mila Eriksson.

I ungdomslokalen Zentra ordnas evenemanget NattZentra för unga i årskurs 7 och uppåt den 28–29 december kl. 20–08.

I NattZentra tillbringar de unga natten med trevliga aktiviteter, bland annat med att spela och laga mat. Ungdomsarbetare tar hand om programmet och säkerheten under natten. Kvällens aktiviteter planeras på förhand tillsammans med de unga som deltar i evenemanget. Det kommer också att finnas en tyst plats där man kan sova. Under evenemanget följs ungdomslokalens vanliga regler. Inträdesavgiften 5 euro inkluderar mat (middag och morgonmål) och betalas kontant i Zentra då evenemanget börjar.

Ungdomsarbetare har jour på nyårsnatten

Ungdomsarbetare från Borgå stad och församlingen rör sig på platser där unga brukar samlas fredag 31.12.2021 kl. 18–02. Ungdomsarbetarna är tillgängliga för de unga och hjälper dem vid behov.

– Vi önskar att vårdnadshavarna diskuterar på förhand med de unga om säkra sätt att fira, påminner ungdomsarbetarna.

Ungdomsarbetarna som rör sig i staden nås under kvällen på nummer 040 192 8728.

Första lördagen i januari uppträder unga band i Konstfabriken

Ungdomstjänsternas hyresavtal för bandlokalerna på Borgbacken tar slut. Den 8 januari ordnas en avskedskonsert med band och personer som spelat i bandlokalerna. På scenen i Fabrikssalen i Konstfabriken uppträder Funeral Parade, Rauma & Kataja, The Indecisive, Triple Trouble and the Fabulous Waterhouse Groove Crew.

Förutom uppträdanden hålls också tal om bandverksamhetens betydelse. Evenemanget streamas också på ungdomstjänsternas YouTube-kanal. Mellan uppträdandena kan man besöka ungdomstjänsternas pop up-ställe i Konstfabriken. Evenemanget har ingen åldersgräns och är rusmedelsfritt. Inträdet är gratis.

Ungdomslokalerna är öppna första veckan i januari, stängda på trettondagen på torsdag

Ungdomslokalerna i centrum, Vårberga och Gammelbacka är öppna första veckan i januari. Tisdagen den 4 januari kl. 14–18 firas en rolig och fartfylld eftermiddag i pulkabacken vid Borgbacken.
Onsdagen den 5 januari ordnas disco för lågstadieelever i Nuokka i Vårberga.

Navigatorn betjänar med normala öppettider

Informations-, rådgivnings- och handledningskontoret Navigatorn för unga under 30 år (Mannerheimgatan 20, WSOY-huset) är stängt den 23 december och på trettondagen den 6 januari. I övrigt betjänar Navigatorn normalt från måndag till torsdag kl. 12.30–16.

Mera information:
ungdomsarbetskoordinator Mila Eriksson, tfn 0400 998 294, mila.eriksson@porvoo.fi
ungdomsarbetare Anna-Emilie Jääskeläinen, ungdomslokalen Zentra, tfn 040 184 5254, anna-emilie.jaaskelainen@porvoo.fi
ungdomsarbetare Miika Koistinen, Gammelbacka ungdomslokal, tfn 040 686 3665 miika.koistinen@porvoo.fi
ungdomsarbetare Merja Sevilä, Vårberga ungdomslokal, tfn 040 564 8802, merja.sevila@porvoo.fi