Hoppa till innehåll

Utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå för år 2023 tilldelas Ecoskin Porvoo

Borgå stad delar årligen ut utmärkelsen Jag stöder ett klimatsmart Borgå till ett lokalt företag, samfund eller en lokal organisation för dess insatser för miljön och klimatet.

logo.

Årets 2023 utmärkelse Jag stöder ett klimatsmart Borgå tilldelas Ecoskin Porvoo, som är en föregångare och vägvisare vad beträffar tjänster inom den naturvänliga skönhetsbranschen.
Ecoskin Porvoo har med sitt målmedvetna arbete inom skönhetsbranschen skapat ett koncept som respekterar både miljön och kundernas hälsa.

-Vi har en brinner för naturenlig hudvård! Vi anpassar vården enligt våra kunders behov och önskemål, utan att glömma miljöns välfärd, säger Johanna Karvonen, verkställande direktör för Ecoskin Porvoo.
Ecoskin satsar på både kundernas och miljöns holistiska välmående i sina anskaffningar av produkter, material och möbler. Miljövänliga tillvägagångssätt syns i skönhetssalongen, affärens utbud av naturkosmetik, företagets lokaler samt i textilernas kvalitet och skötsel.

-När vi väljer textiler betonar vi hållbarheten i tillverkningsprocessen. Dessutom består skönhetssalongens hela möblering av återvunna möbler från 1950-talet, konstaterar Karvonen.
Ecoskin Porvoo vill med sin verksamhet också fungera som exempel för andra företag, och företaget lyfter fram betydelsen av att ta i beaktan miljövänlighet i affärsverksamheten.

-Miljövänlig affärsverksamhet är ett val, som måste utgöra affärsverksamhetens kärna. Det är något man aktivt måste uppmärksamma, sporrar Karvonen.

Ecoskin Porvoo tilldelas diplomet Jag stöder ett klimatsmart Borgå för dess insatser för miljön och klimatet i samband med evenemanget Clean World Porvoo, torsdagen den 14 september. Förutom diplomet får företaget också till sitt förfogande en reklamvideo som producerats i samarbete med staden. Du kan bekanta dig med videon på stadens webbplats.


Juryn övertygades av kundernas och miljöns holistiska välmående

Mottagaren av utmärkelsen valdes av en jury som bestod av direktören för hållbar affärsverksamhet Leena Alihakkola från utvecklingsbolaget Posintra, styrelseordförande Marina Nyberg från Borgå företagare rf, ungdomsfullmäktiges ordförande Mila Fagerlund, verkställande direktör för Iotoi Oy, som fick utmärkelsen i fjol, Johnny Holmström, samt stadens expert på hållbar utveckling Sanna Päivärinta.

-Att ta hand om miljön är något som Ecoskin värdesätter högt, och det är något som företaget satsar på inom all affärsverksamhet, både inom varor, material och möbler. Samtidigt sköter de miljövänliga tjänsterna inom skönhetsbranschen och naturkosmetiken om kundernas välmående och gör det möjligt för kunder att göra hållbara val, berättar stadens expert på hållbar utveckling, Sanna Päivärinta.