Hoppa till innehåll

Coronasmittor i Kokonniemi Open frisbeegolfturnering – alla som besökt restaurang Hölmöpulu ombeds följa med hur de mår

Två personer som deltog i Kokonniemi Open frisbeegolfturneringen i Borgå lördagen och söndagen 3–4 oktober har konstaterats ha coronavirus. Personerna har isolerats och vårdas hemma.

Två personer som deltog i Kokonniemi Open frisbeegolfturneringen i Borgå lördagen och söndagen 3–4 oktober har konstaterats ha coronavirus. Personerna har isolerats och vårdas hemma.

Frisbeegolfturneringen ordnades utomhus, varför risken för smittan är liten. Det har ändå kunnat ske exponeringar då de som hade smittan besökte restaurangen Hölmöpulu söndagen den 4 oktober cirka klockan 12. Totalt 3 personer blev exponerade för smittan. Hälsomyndigheten kontaktar dessa personer och de sätts i hemkarantän. 

Också övriga personer som var i restaurangen då kan ha exponerats. De ombeds följa med hur de mår och genast ringa till Borgå stads rådgivningsnummer om de inom kommande 1,5 vecka får symptom på luftvägsinfektion, så som hosta, snuva, feber, ont i halsen, diarré eller illamående. Invånarna i andra kommuner ska ta kontakt med den egna kommunens hälsotjänster om de får symptom.

– Det finns inte längre risk för exponering i restaurang Hölmöpulu på grund av denna smitta, konstaterar kommunens ansvariga läkare för smittsamma sjukdomar Jeff Westerlund. 

– Det är mycket viktigt att vi kommer ihåg att iaktta god handhygien och hålla säkerhetsavstånd samt att använda ansiktsskydd vid evenemang och offentliga tillställningar, i kollektivtrafiken och i offentliga lokaler inomhus, så som i affärer. Du får inte delta i evenemang om du har ens lindriga symptom på luftvägsinfektion, betonar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

– Vi uppmanar alla borgåbor att installera Coronablinkern i sina telefoner.