Hoppa till innehåll

Flyttar på gång vid Näse hälsovårdscentral i sommar

En del av funktionerna vid hälsovårdscentralen i Borgå flyttar under sommaren. Vårdartikelutdelningen flyttar inom huset, medan rusmedelskliniken flyttar från Konstfabriken till Näse. Hälsovårdscentralen är öppen även på sommaren.

henkilö teippaa kiinni kartonkilaatikkoa.

Vårdartikelutdelningen flyttar en våning neråt

Vårdartikelutdelningen flyttar en våning neråt vid hälsovårdscentralen. Flytten sker 16–17.6 och under tiden är vårdartikelutdelningen stängd. Även sårvården och fotterapeuten som fungerar med tidsbeställning flyttar. Vårdartikelutdelningen betjänar i nya lokaler i C-trappans första våning från och med måndag 20.6. Öppettiderna förändras inte.

Alla mentalvårds- och missbrukstjänster under samma tak

Från och med den första veckan i juli finns alla mentalvårds- och missbrukstjänster i sin helhet vid hälsovårdscentralen då missbrukarkliniken flyttar från Konstfabriken till Näse. Till mentalvårds- och missbrukstjänsterna hör förutom missbrukarkliniken även mottagningarna med låg tröskel för unga och vuxna. Nu når de nya lokalerna via ingång C, andra våningen.

I de gamla lokalerna ordnas ersättningsterapi för kunderna 4.7. Efter det går flyttlasset mot hälsovårdscentralen. Verksamheten fortsätter som normalt i Näse 5.7. Flytten orsakar inga andra förändringar för kunderna.

Akutmottagningarna öppna även på sommaren

Hälsostationens brådskande mottagning är öppen vardagar klockan 8–16, anmälan och uträttande av ärenden klockan 8–15.30. Under veckorna 26–30 gör vi tidsbeställningar endast för halvakuta ärenden.

Munhälsovården är öppen som normalt och du kan boka en brådskande eller icke-brådskande tid vardagar klockan 8–15.

Den skilda mottagningen för personer med luftvägssymptom har införlivats med den brådskande mottagningen 30.5. Om du har symptom som tyder på en luftvägsinfektion kan du komma till hälsovårdscentralen via huvuddörren (trappa A) och anmäla dig vid anmälningsautomaten för en bedömning av vårdbehovet.

Coronavaccinationerna fortsätter hela sommaren. Coronarådgivningstelefonen fungerar vardagar klockan 8–11.